Εξειδίκευση στην Μηχανολογία.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της e-Kinesis

placeholder image

Εξηλεκτρισμός οχημάτων

placeholder image

Εξέλιξη συστημάτων ηλεκτροκίνησης

placeholder image

Φόρτιση και δρομολόγηση ηλεκτρικών οχημάτων

Εξηλεκτρισμός Οχημάτων  
Retrofit

Η μετατροπή ενός οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικό (retrofit) επιτρέπει την βελτιστοποίηση της χρήσης του οχήματος πριν την απόσυρσή του. Η διάρκεια ζωής του οχήματος επιμηκύνεται και ταυτόχρονα το ανακατασκευασμένο όχημα διατηρεί τις επιδόσεις του αρχικού οχήματος, παράγει μηδενικούς ρύπους και έχει χαμηλότερο κόστος συντήρησης σε σχέση με το συμβατικό.

Ο εξηλεκτρισμός (retrofit) ενός οχήματος τεχνολογίας κινητήρα εσωτερικής καύσης (Diesel, βενζίνης, αερίου κτλ) συνίσταται στην αντικατάσταση του συμβατικού συστήματος παραγωγής και μεταφοράς ισχύος (κινητήρα εσωτερικής καύσης, σύστημα αντιρρύπανσης καυσαερίων, σύστημα ψύξης, κιβώτιο ταχυτήτων κτλ.) από έναν ηλεκτροκινητήρα και μια συστοιχία συσσωρευτών. Παράλληλα, περιλαμβάνει την ενσωμάτωση υποσυστημάτων ελέγχου και ψύξης κινητήρα και συσσωρευτών, καθώς και την αντικατάσταση μιας σειράς παρελκομένων, η λειτουργία των οποίων στο συμβατικό όχημα υποστηρίζεται από τον θερμικό κινητήρα (πχ. συμπιεστής κλιματιστικής μονάδας).

e kinesis-retrofit
Μεθοδολογία εξηλεκτρισμού αστικού λεωφορείου

Η e-Kinesis προσφέρει μια πρωτοποριακή υπηρεσία εξηλεκτρισμού συμβατικών οχημάτων, συνδυάζοντας καινοτόμα προϊόντα και υπολογιστικά εργαλεία που αναπτύσσει η εταιρεία μας. Σύμφωνα με την μεθοδολογία μας, το συμβατικό σύστημα παραγωγής και μεταφοράς ισχύος αντικαθίσταται από το καινοτόμο σύστημα ηλεκτροκίνησης Electra, το οποίο είναι σχεδιασμένο από την ομάδα μας και μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικούς τύπους οχημάτων, διατηρώντας τα αρχικά χαρακτηριστικά του (επιδόσεις, ευστάθεια, και κέντρο βάρους). Χάρη στην ευέλικτη σχεδίαση του Electra, παρέχουμε εξατομικευμένη διαστασιολόγηση του κινητήρα και της συστοιχίας συσσωρευτών, με στόχο την κάλυψη των απαιτήσεων σε ισχύ, ροπή και αυτονομία κάθε εφαρμογής και τύπου οχήματος.

Με χρήση του προσομοιωτή οχήματος Archimedes, που έχει επίσης αναπτύξει η εταιρεία μας και με την εξειδικευμένη ομάδα μηχανικών μας, πραγματοποιούμε λεπτομερή ανάλυση των απαιτήσεων του εκάστοτε οχήματος και διαστασιολόγηση του συστήματος ηλεκτροκίνησης Electra. Παράλληλα, αξιοποιούμε λογισμικό μηχανολογικού σχεδιασμού με στόχο την βέλτιστη εγκατάσταση του Electra στο εκάστοτε όχημα. 

Εξέλιξη Συστημάτων Ηλεκτροκίνησης

e Kinesis-ev-dev

Η μελέτη και εξέλιξη ενός συστήματος ηλεκτροκίνησης είναι μια τεχνικά απαιτητική και οικονομικά δαπανηρή διαδικασία. Η αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνει μια σειρά τεχνολογικά προηγμένων εξαρτημάτων και υποσυστημάτων όπως κινητήρες, συστοιχίες συσσωρευτών και παρελκόμενα, τα οποία πρέπει να διαστασιολογηθούν κατάλληλα και να συνδυαστούν μέσω περίπλοκων συστημάτων ελέγχου. Παράλληλα, το κόστος των εξαρτημάτων αυτών και ειδικά αυτό των συσσωρευτών παραμένει υψηλό, ενώ και η διαδικασία ανάπτυξης της αρχιτεκτονικής ενός ηλεκτρικού συστήματος παραγωγής ισχύος είναι δαπανηρή, απαιτώντας σημαντική επένδυση σε ανθρωποχρόνο, από εξειδικευμένους μηχανικούς.

Η e-Kinesis διαθέτοντας ομάδα εξειδικευμένων μηχανικών, με πολυετή εμπειρία στην αυτοκινητοβιομηχανία προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για την ανάπτυξη ηλεκτρικών συστημάτων παραγωγής ισχύος. Οι δυνατότητές μας στην μελέτη και σχεδίαση συστημάτων παραγωγής ισχύος συνοψίζονται σε:

•Μαθηματική μοντελοποίηση και προσομοίωση του ηλεκτρικού οχήματος και υποσυστημάτων αυτού (κινητήρας, συστοιχία συσσωρευτών, συστήματα μετάδοσης κίνησης κτλ) με χρήση του προσομοιωτή οχήματος Archimedes, που ανέπτυξε η ομάδα μας.

•Διεξαγωγή τεχνικών μελετών που αφορούν στην σχεδίαση και ανάλυση της λειτουργίας συστημάτων ηλεκτροκίνησης: διαστασιολόγηση κινητήρα, ηλεκτρική/θερμική μελέτη συστοιχίας συσσωρευτών, ανάλυση του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κτλ.

•Μεταφορά τεχνογνωσίας


Τεχνικές Υπηρεσίες Φόρτισης και Δρομολόγησης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Τα ηλεκτρικά οχήματα γίνονται ολοένα και πιο ελκυστικά στους ιδιοκτήτες στόλων οχημάτων, χάρη στην χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, το ανταγωνιστικό κόστος συντήρησης και τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Από την άλλη πλευρά, η ανάπτυξη ενός στόλου ηλεκτρικών οχημάτων είναι μια σύνθετη εργασία, απαιτώντας ταυτόχρονη θεώρηση διαφόρων παραγόντων, όπως ο τύπος και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, τα χαρακτηριστικά της κίνησής του, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των φορτιστών, στοιχεία κόστους συντήρησης κτλ.

Καινοτομούμε και χρησιμοποιούμε τεχνογνωσία και υπολογιστικά εργαλεία που εφαρμόζονται σε τμήματα έρευνας και ανάπτυξης της αυτοκινητοβιομηχανίας για να βελτιστοποιήσουμε την φόρτιση και δρομολόγηση των ηλεκτρικών σας οχημάτων.

Η e-Kinesis παρέχει την πρωτοποριακή υπηρεσία φόρτισης και δρομολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων OeVD (Optimized electric Vehicle fleet deployment). Συνδυάζοντας το λογισμικό συστημάτων γεωγραφικών πληροφοριών QGIS® και τον προσομοιωτή ηλεκτρικού οχήματος Archimedes με έναν αλγόριθμο βελτιστοποίησης, επιτρέπουμε την μελέτη και βελτιστοποίηση της φόρτισης και δρομολόγησης του οχήματος, εξασφαλίζοντας μέγιστη αυτονομία και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Παράλληλα, η e-Kinesis σε συνεργασία με εταιρείες προμήθειας και εγκατάστασης φορτιστών, είναι σε θέση να υποστηρίξει την συνολική διαδικασία ανάπτυξης του στόλου των ηλεκτρικών οχημάτων, από την μελέτη και βελτιστοποίηση των προδιαγραφών των φορτιστών και των δρομολογίων των οχημάτων, μέχρι την δημιουργία των υποδομών φόρτισης.

Προσφέρουμε:

e Kinesis-routing

Σχετικά με την e-Kinesis

ΕπικοινωνίαΕταιρικά Νέα
Copyright © 2021 e-Kinesis. All rights Reserved